divendres, 11 de juliol del 2014

Denunciem la mort de Jeanneth Beltrán

Des de la Plataforma per una Atenció Universal a Catalunya (Pasucat) lamentem i denunciem la mort de Jeanneth Beltrán, a qui el sistema va deixar sense Targeta Sanitària Individual (TSI). Malauradament, aquesta no és la primera mort ocasionada pel RDL 16/2012  (l'any passat va morir l'Alpha Pam, a Mallorca). A Catalunya, la instrucció 10/2012 també està produint una forta vulneració de drets.

Des de la Pasucat hem denunciat en vàries ocasions el cobrament de les urgències en diversos hospitals i centres d’atenció primària, ja que fins i tot ens han arribat factures i compromisos de pagament per atencions a nens i nenes menors d’edat. Gràcies a la pressió ciutadana s’ha aconseguit la retirada d’un cartell a l’Hospital Clínic que anunciava el cobrament a urgències en cas de no disposar de la TSI. Ens agradaria recordar que el Parlament ha instat al Govern a elaborar una instrucció, la qual encara no està aprovada, que permeti garantir l’atenció sanitària pública de qualitat a totes les persones que viuen a Catalunya -atenció sanitària gratuïta d’urgències i d’atenció primària i especialitzada (...), així com  l’accés a qualsevol tipus d’atenció sanitària i l’accés a la TSI als/a les menors d’edat i a les dones embarassades (...)-.

Notícies relacionades:

Twitter #TodasSomosJeanneth




Fotos: Acto organizado por YosisanidadUniversal.net el Jueves 11 de Julio frente Ministerio de Sanidad. Madrid. TodasSomosJeanneth.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada